Biologische wijnboeren: passie voor wijn en respect voor de natuur

Biologische wijn is steeds populairder aan het worden. Steeds meer mensen zijn op zoek naar wijnen die niet alleen lekker zijn, maar ook duurzaam geproduceerd worden. In dit nieuwsbericht stellen we drie biologische wijnboeren voor die hun passie voor wijn combineren met respect voor de natuur.

domaine de l’escattess

Wijn uit de Languedoc

Domaine de l’Escattes is een familiewijnhuis in het hart van de Gard-regio in Languedoc, Frankrijk. Het wijnhuis wordt al sinds de jaren ’70 gerund door de familie Robelin, die zich inzet voor het produceren van authentieke Languedoc-wijnen van hoge kwaliteit.

Biologisch sinds 2013

Sinds 2013 worden alle wijnen van Domaine de l’Escattes biologisch geproduceerd. De wijnstokken worden op hellingen geplant op stenige klei- en kalkgrond, die perfect is om water vast te houden in het droge klimaat. De volgende druivenrassen worden verbouwd: Syrah, Grenache, Mourvèdre, Carignan, Grenache Blanc, Bourboulenc en Viognier.

Respect voor het terroir

Domaine de l’Escattes gebruikt geen herbiciden of kunstmest. De wijngaarden worden geteeld met respect voor het terroir en het milieu. Zo worden er schapen tussen de wijnranken gelaten om onkruid te bestrijden.

Meer over Domaine de l’Escattes

Pierre & Nico

Biologische wijnen uit de Languedoc

Pierre & Nico zijn twee vrienden die samen een wijnbedrijf hebben opgericht. Ze zijn gepassioneerd door wijn en geloven dat biologische wijn de beste manier is om wijn te produceren.

Een unieke collectie

Pierre & Nico hebben een unieke collectie biologische wijnen samengesteld. De collectie bestaat uit vier wijnen, elk gemaakt van een andere druivensoort. De wijnen zijn allemaal biologisch geproduceerd en worden gekenmerkt door hun verfijnde smaak en aroma.

Respect voor het milieu

Pierre & Nico zijn ook toegewijd aan het milieu. De wijnen zijn verpakt in milieuvriendelijke flessen en etiketten. Bovendien doneert het bedrijf 1% van de omzet aan organisaties die zich inzetten voor het behoud van het milieu.

Meer over Pierre & Nico

Bodegas Vega de Tera

Biologische wijnen uit Spanje

Bodegas Vega de Tera is een familiewijngaard in Zamora, Spanje. De wijngaard ligt naast de Camino de Santiago, een pelgrimsroute met een rijke geschiedenis.

Sinds 2010 biologisch

Bodegas Vega de Tera is al sinds 2010 biologisch gecertificeerd. De wijngaarden worden geteeld op kleigrond en er worden drie druivensoorten verbouwd: Prieto Picudo, Verdejo en Tempranillo.

Respect voor de natuur

Bodegas Vega de Tera is toegewijd aan het produceren van wijnen die respectvol zijn voor de natuur. De wijngaarden worden geteeld zonder kunstmest of pesticiden.

Meer over Bodegas Vega de Tera

Conclusie

Deze drie wijnboeren zijn voorbeelden van hoe biologische wijn kan worden geproduceerd met passie voor wijn en respect voor de natuur. Hun wijnen zijn niet alleen lekker, maar ook duurzaam en goed voor het milieu.