Sylvain Loichet Bourgogne Pinot Noir ‘Le Président’ 2022

 29,95

De Sylvain Loichet Bourgogne Pinot Noir ‘Le Président’ Bio 2022 is een expressieve, fruitige rode wijn met tonen van kersen en pruimen. De smaak is verfijnd met een weelderige combinatie van bessen en room. Een meesterwerk van een talentvolle wijnmaker, perfect voor liefhebbers van Bourgogne wijnen.


Frankrijk – Bourgogne | Pinot Noir | 2022 | 13% | 0,75 ltr | 15-17°C

Categorieën: ,

Beschrijving

De Sylvain Loichet Bourgogne Pinot Noir ‘Le Président’ Bio 2022 laat de expertise van wijnmaker Sylvain Loichet volledig tot zijn recht komen. Deze prachtige ‘instap’ Bourgogne Rouge toont niet alleen het talent van Loichet, maar biedt ook een verleidelijke wijnervaring voor iedereen die houdt van verfijnde rode wijnen uit de Bourgogne.

De neus is rijk aan aroma’s van rijpe kersen, pruimen en subtiele aardse tonen. De smaak is weelderig met een heerlijke combinatie van donkere bessen, roomachtige texturen en een lichte hint van Franse eik. Het gebruik van gebruikte Franse eikenhouten vaten draagt bij aan de verfijning zonder de wijn te overweldigen. De wijn is fris, fijn gestructureerd, en het resultaat van minimale interventie: handmatige oogst, zorgvuldig geselecteerde druiven en botteling zonder filtering. Dit alles maakt deze wijn een uitstekende keuze voor een ontspannen diner of een bijzondere gelegenheid.

Perfect te combineren met gerechten als witvis met groenten, gevogelte, varkensvlees of een gerecht met paddenstoelen.