Château Rochecolombe Côte du Rhône Villages

 16,95

De Château Rochecolombe Côte du Rhône Villages BIO 2021 is een krachtige, diep paarse wijn met een volle en rijke smaak. Aroma’s van gedroogd rood fruit en balsamico komen naar voren, met zijdezachte tannines en een fruitige afdronk. Een elegante keuze voor liefhebbers van stevige wijnen.


Frankrijk – Rhône | Grenache, Syrah| 2021 | alc. 14% | 0,75 ltr | 16-18°C | Grenache, Syrah

Categorieën: ,

Beschrijving

Château Rochecolombe Côte du Rhône Villages BIO 2021 is een indrukwekkende wijn die zijn terroir prachtig tot uitdrukking brengt. Deze wijn, afkomstig van lage wijnstokken die gedijen op klei- en kalksteenbodems, heeft een dieppaarse kleur die direct de aandacht trekt. In de neus ontdekken we intense aroma’s van gedroogd rood fruit, gecombineerd met subtiele balsamico-tonen. In de mond proef je een rijkdom aan smaak, met krachtige maar zijdezachte tannines die zorgen voor een aangename structuur. De afdronk is langdurig en gevuld met puur fruit, wat deze wijn bijzonder complex en boeiend maakt.

De druiven voor deze wijn worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd om alleen het beste fruit te gebruiken. De fermentatie duurt 25 tot 30 dagen bij gecontroleerde temperaturen tussen de 28 en 32 graden, waarna de wijn 15 tot 24 maanden rijpt in betonnen cuves. Dit geeft de wijn een diepe concentratie en verfijning, waardoor hij perfect is voor bij rijke gerechten zoals Boeuf Bourguignon, stoofvlees, wildgerechten, en diverse kazen.