Château Rochecolombe Côtes du Rhône

 13,95

De Château Rochecolombe Côtes du Rhône BIO 2021 is een elegante, diep granaatrode wijn met aroma’s van rood fruit, leer en cacao. In de mond ervaar je fijne tannines en een lichte rijpheid. Perfect in balans, deze wijn combineert uitstekend met charcuterie, gegrild vlees of vis, en kruidige gerechten.


Frankrijk – Rhône | Grenache, Syrah | 2021 | 14% | 0,75 l | 16-18°C

Categorieën: ,

Beschrijving

Château Rochecolombe Côtes du Rhône BIO 2021 is een ware uiting van vakmanschap uit de Rhône-streek. Deze biologische wijn heeft een prachtige dieprode kleur die doet denken aan granaatappel. In de neus komen complexe aroma’s naar voren van rijp rood fruit, leer en een subtiele hint van cacao. De wijn is mooi gestructureerd, rond, en elegant, met fijne tannines die zorgen voor een verfijnde mondgevoel. De lichte rijpheid voegt een extra dimensie toe, wat hem toegankelijk en plezierig maakt om te drinken.

De druiven voor deze wijn worden voornamelijk met de hand geoogst, wat bijdraagt aan de zorgvuldigheid in de selectie van de beste trossen. Na de handmatige oogst worden de druiven ontsteeld en gesorteerd. De fermentatie vindt plaats gedurende 10 tot 15 dagen bij een temperatuur van 28 tot 32 graden, wat de wijn zijn kenmerkende diepte en structuur geeft. Na fermentatie rijpt de wijn 12 tot 15 maanden in betonnen cuves, wat zijn complexiteit en balans verder verfijnt.

Deze wijn is de ideale begeleider van charcuterie, gegrild vlees of vis, vooral als ze worden bereid met aromatische kruiden zoals tijm en rozemarijn. Perfect voor een zomerse barbecue of een winterse maaltijd met geroosterde gerechten.