Château Grand-Launay Rouge

 13,95

Château Grand-Launay Rouge BIO 2020 is een robijnrode wijn die de elegantie van de Côtes-de-Bourg perfect belichaamt. Met een blend van 70% Merlot en 30% Malbec biedt deze wijn een rijk aroma van bramen en zwarte bessen, aangevuld met subtiele houttonen. De smaak is warm, mineraal fris, met zijdezachte texturen en stevige tannines, perfect voor bij rundvlees of wildgerechten.

Frankrijk – Bordeaux | 70% Merlot, 30% Malbec | 2020 | alc. 13,5% | 0,75 ltr | 16-18°C |

Categorieën: ,

Beschrijving

Château Grand-Launay Rouge BIO 2020 is een prachtige vertegenwoordiger van de Côtes-de-Bourg en het wijnhuis Château Grand-Launay. Deze robijnrode cuvée combineert 70% Merlot met 30% Malbec, wat resulteert in een complexe en verfijnde wijn. Het boeket opent met verleidelijke geuren van bramen en zwarte bessen, die naadloos worden gecombineerd met lichte, geroosterde houttonen dankzij de gedeeltelijke rijping in Franse eikenvaten.

In de mond toont de wijn een warme aanzet, gevolgd door een minerale frisheid die voor balans zorgt. De zijdezachte textuur wordt ondersteund door stevige, pittige tannines die nog volop aanwezig zijn, wat de wijn een levendig en gestructureerd karakter geeft. De rijping, deels in betonnen tanks en deels in eikenhouten vaten gedurende 6 tot 12 maanden, geeft extra diepte en complexiteit aan deze biodynamische wijn.

Perfect in combinatie met rundvlees, wildgerechten zoals wild zwijn en hazenpeper, en zelfs een klassieker als beef wellington. De Château Grand-Launay Rouge BIO 2020 biedt niet alleen een uitstekende smaaksensatie, maar is ook een wijn die duurzaam en met respect voor de natuur wordt geproduceerd.