Sylvain Loichet Bourgogne Aligoté 2022

 22,95

De Sylvain Loichet Bourgogne Aligoté 2022 is een verfrissende, levendige wijn met een elegant boeket van citrus en gras in de neus. In de mond komen smaken van appel, witte bloemen en een subtiele boterigheid naar voren, ondersteund door de typerende frisheid en hoge zuurgraad van de Aligoté-druif.

Frankrijk – Bourgogne | Aligoté | 2022 | 12.5% | 0,75 ltr | 8-10°C

Categorieën: ,

Beschrijving

De Sylvain Loichet Bourgogne Aligoté 2022 is een schitterende witte wijn uit de gerenommeerde Bourgogne-regio van Frankrijk. Deze biodynamische wijn wordt gemaakt van de Aligoté-druif, die bekend staat om zijn frisse karakter en levendige zuurgraad. In de neus ervaar je heerlijke aroma’s van citrusvruchten en vers gemaaid gras. Bij het proeven onthult de wijn lagen van rijpe appel, delicate witte bloemen en een vleugje boterigheid, wat zorgt voor een heerlijk volle smaakbeleving. Deze wijn is perfect uitgebalanceerd en biedt een verfrissende afdronk die uitstekend past bij gerechten zoals zalm, tonijn, schelpdieren en milde kazen.

Met zijn heldere frisheid is de Sylvain Loichet Bourgogne Aligoté 2022 de ideale begeleider van een lichte maaltijd of gewoon om van te genieten op een zonnige dag. Dankzij de biodynamische productiemethode proef je de puurheid van het terroir in elke slok.