Sylvain Loichet Bourgogne Chardonnay ‘La Présidente’ 2022

 24,95

De Sylvain Loichet Bourgogne Chardonnay ‘La Présidente’ Bio 2022 is een levendige en frisse witte wijn, met een volwassen karakter. Met tonen van witte bloemen, hazelnoot en citrus, biedt deze Chardonnay een uitgebalanceerde smaakervaring. Perfect voor liefhebbers van verfijnde, biodynamisch geproduceerde wijnen.


Frankrijk – Bourgogne | Chardonnay | 2022 | 12,5% | 0,75 ltr | 10-12°C

Categorieën: ,

Beschrijving

De Sylvain Loichet Bourgogne Chardonnay ‘La Présidente’ 2022 is een prachtige introductie in de wereld van deze getalenteerde wijnmaker. Deze “instap” Chardonnay weerspiegelt de potentie van het wijnhuis en laat zien hoe verfijning en toegankelijkheid hand in hand kunnen gaan.

De wijn is een assemblage van druiven afkomstig van verschillende percelen, waarbij het terroir bestaat uit kalksteen en witte mergel. De wijnstokken zijn tussen de 35 en 40 jaar oud, wat bijdraagt aan de complexiteit van de wijn. Na een late handmatige oogst worden de druiven zacht geperst met een pneumatische pers. Vervolgens wordt het sap ’s nachts overgegoten in Franse eiken vaten, waarvan 30% nieuw is. Na 9 maanden rijping wordt de wijn licht gefilterd en uitsluitend door zwaartekracht gebotteld.

In de geur komen witte bloemen, hazelnoot en citrus naar voren, terwijl de smaak frisheid, levendigheid en een volwassen structuur biedt. Deze wijn heeft een bewaarpotentieel van 8 tot 10 jaar, maar kan ook nu al perfect gedronken worden. Heerlijk bij Franse vissoep, stevige witvis of schaaldieren met een rijke botersaus.