Sibiliana Sensale Nero d’Avola

 11,95

De Sensale Nero d’Avola van Sibiliana is een levendige, fruitige wijn met aroma’s van kersen, rode pruimen, en hints van zwarte peper, viooltjes en verse kruiden zoals rozemarijn en oregano. In de mond is de wijn fris en licht hartig met zachte tannines. Een veelzijdige wijn die heerlijk is als aperitief of bij verschillende gerechten.


Italië – Sicilië | Nero d’Avola | 2022 | 13,5% | 0,75 ltr | 16-18°C

Categorieën: ,

Beschrijving

De Sibiliana Sensale Nero d’Avola is een karaktervolle rode wijn afkomstig uit Sicilië, het zonnige eiland in het zuiden van Italië, bekend om zijn rijke wijntraditie. Deze wijn wordt gemaakt van de inheemse Nero d’Avola-druif, die zich onderscheidt door zijn intensiteit en veelzijdigheid. Bij het inschenken komen er direct aantrekkelijke geuren vrij van rijpe kersen en rode pruimen, wat wordt aangevuld met subtiele tonen van zwarte peper en viooltjes. Een verrassende vleug van rozemarijn en oregano geeft de wijn een verfrissend, kruidig accent.

In de mond is de Sensale Nero d’Avola bijzonder aangenaam. De frisse en licht hartige smaak wordt ondersteund door zachte tannines, wat de wijn zowel toegankelijk als boeiend maakt. Het rijke fruitkarakter blijft goed overeind, waardoor de wijn heerlijk doordrinkbaar is. Dankzij zijn veelzijdigheid kan deze wijn uitstekend worden geserveerd als aperitief, maar komt hij ook perfect tot zijn recht bij stoofgerechten, gegrilde tonijn, vleesvoorgerechten en diverse pastagerechten.

Of je nu een gezellig diner organiseert of gewoon wilt genieten van een glas wijn, de Sibiliana Sensale Nero d’Avola biedt een authentieke Siciliaanse wijnbeleving.