Nadal Vini Pinot Grigio

 9,95

Nadal Pinot Grigio is een frisse en elegante witte wijn uit de Piave-vallei in Noord-Italië, geproduceerd door het familiebedrijf Nadal Grandi Vini. Deze 100% Pinot Grigio heeft een lichte kleur en aroma’s van wit fruit, citrus en perzik, met een minerale smaak en een lange afdronk. Ideaal als aperitief of bij lichte gerechten, vis, salades en pasta.


Italië – Veneto | Pinot Grigio | 2023 | 13% | 0,75 ltr | 8-10°C

Categorieën: ,

Beschrijving

Nadal Pinot Grigio is een verfijnde witte wijn afkomstig van het Italiaanse familiebedrijf Nadal Grandi Vini, gelegen in de pittoreske Piave-vallei in Noord-Italië. Deze wijn wordt gemaakt van 100% Pinot Grigio druiven, die met zorg worden geselecteerd en met de hand geplukt op het ideale moment van rijpheid. De wijn profiteert van het milde klimaat en de minerale rijke bodems van de regio, die de druiven hun kenmerkende karakter geven.

Na de oogst worden de druiven ontstelt en zacht geperst, waarna de most een koele fermentatie ondergaat in roestvrijstalen tanks. Dit proces helpt de frisse aroma’s en fruitige kenmerken van de wijn te behouden. Het resultaat is een wijn met een heldere, lichtgele kleur en een bouquet van wit fruit, citrus, perzik en subtiele florale hints.

De Nadal Pinot Grigio is droog en mineraal, met een perfect gebalanceerde smaak en een verfrissende afdronk die lang aanhoudt. Deze wijn is veelzijdig en kan uitstekend geserveerd worden als aperitief of bij lichte gerechten zoals vis, salades, pasta’s en Aziatische maaltijden.