-11%

De Grote Hamersma wijnbox

Oorspronkelijke prijs was: € 84,14.Huidige prijs is: € 74,95.

Categorie:

Beschrijving

De Grote Hamersma wijnbox van Grape ‘N’ Green bevat zes zorgvuldig geselecteerde biologische wijnen. Elke wijn in deze exclusieve box is beoordeeld door wijnexpert Harold Hamersma met een score van 8,5. Dit garandeert niet alleen een bijzondere smaakervaring, maar ook wijnen van hoge kwaliteit en duurzaamheid. Met deze selectie geniet u van het vakmanschap en de passie van gepassioneerde Europese wijnmakers, perfect voor elke liefhebber van biologische en natuurlijke wijnen.

Escattes

Les Parcelles 2021
Geproefd op 4 maart 2024

Heerlijke compositie van Zuid-Franse druiven: 60% kersenfruitige grenache, 15% deftig knoestige mourvèdre, 15% aardse carignan, 10% peperige syrah.

Daar heeft de wijnmaker vast lang over nagedacht, eindeloos geproefd, gewikt en gewogen, maar het smaakt aldsof het allemaal zo maar natuurlijk vanzelf is ontstaan, zo puur en vol plezier, zo heerlijk zonnig landelijk en eerlijk.

Escattes

Les Parcelles 2022
Geproefd op 3 maart 2024

Zuid-Franse rosé, daar is er genoeg van om de Middellandse Zee mee te vullen. Goede Zuid-Franse rosé is wat zeldzamer. Rosé die vol van geur en smaak is, ruim voorzien van fruit en zonnige kruidigheid, en tegelijk dorstlessend licht en verfrissend. Zoals deze. Proef, en je ziet de Middellandse Zee en voelt de zon.

Pierre & Nico

Syrah 2020
Geproefd op 4 maart 2024

Pierre en Nico zijn begaan met het klimaat, maar preken noch protesteren. Integendeel: ze laten hun wijnspreken. Kijk: milieuvriendelijk verpakt, biologisch opgevoed, goed bezig, en toch louter gezelligheid in het glas. Stevig gebouwde goedmoedige syrah, barstensvol fruit, pit en peper.

Pierre & Nico

Chardonnay 2022
Geproefd op 3 maart 2024

‘Les Vins Engagés’. ‘1% for the planet’. Biokeur. Lichtgeweicht fles. Geen capusele. Natuurvriendelijk etiket en dito kurk. Kortom: Pierre en Nico, agronomisten, zijn begaan met het milieu.

Maar de hamvraag is natuurlijk: levert dat ook lekkere wijn? En jawel: prima pure chardonnay zonder poespas. Geen hout of zwaarwichtige aanstellerij, louter gul fruitige sierlijke chardonnay vol plezier.

Vega de Tera

2022
Geproefd op 3 maart 2024

Druif: prieto picudo. Wedden om een fles van deze fijne rosé dat u daar nog nooit van heeft gehoord?

Wij wel, natuurlijk, maar daar wordt u niet veel wijzer van: de druivenprofessoren weten er niet meer van dan dat het een inheemse druif is hier in Castilla y León.

Waar we wel aan kunnen toevoegen dat je er heel fijne wijn van kunt maken. Zoals deze rosé: Vol rijp fruit, zacht en gul, bijna mollig, maar met dan in de afdronk precies genoeg pit en specerij om ‘m niet te soepel en meegaand te maken, maar om ons wat te peinzen te geven tot de volgende slok.

Vega de Tera

2022
Geproefd op 3 maart 2024

Heel duidelijk is het etiket niet, maar na een paar glazen gaat ons Spaans met sprongen vooruit. Geholpen door de plezierig lang nakabbelende afdronk van deze ingetogen verdejo snappen we dat er een oud Spaanse spreekwoord op het etiket staat, en wijze woorden over het nut van geduld.

Wijn moet je niet haasten, en wees een beetje voorzichtig met de planeet. Natuurvriendelijke wijn dus. En dat proef je. Verdejo waar niet mee geknutseld is, niks aan is opgeleukt. Louter druif en wijngaard proef. Fris groen, rijp fruit, vleug kruiderij, kittige hint bitter voor de pit. Puur plezier. Met diepgang, en niet alleen wijsheid op het etiket, maar ook in de wijn.